header banner
Default

De Belgische financiële waakhond veroordeelt Binance


Table of Contents

  Maar wat willen ze verbieden dan? Want het internet heeft geen grenzen? Als de belgen straks Binance willen gebruiken kunnen ze toch alsnog een VPN pakken en vrolijk doorgaan?

  Vrolijk, maar wel met een zwaard van Damocles.
  Je meldt je aan als Belg, via een VPN vanuit de VS. Binance zegt: Jammer, we mogen geen Belgen meer aannemen als klant. Jij zegt, sorry, mijn fout, dikke vingers, ik ben Amerikaan. Binance zegt: Prima! Hier is je account.
  Enige tijd later is er een probleem met je account. Er is geld verdwenen. Bij de Belgische rechter kan je niet terecht, want je maakt gebruik van een dienst bij een bedrijf dat in België is verboden en dat in België geen aanspreekpunt heeft. Omdat het best veel geld betreft schakel je een Amerikaanse advocaat is. Daarop zegt Binance: Oh, je bent eigenlijk toch Belg? Dan kan ons niet via de Amerikaanse rechter aanspreken. Omdat je hebt gelogen over je nationaliteit heffen we volgens de voorwaarden in de EULA je account op. Oh, by the way, bedankt voor je donatie!

  Een VPN is leuk wanneer je nieuwsgierige ISP's of overheden van je af wilt houden of wanneer via-via een buitenlandse streamingsdienst wilt gebruiken. Het ergste wat die streamingsdienst kan doen is je blokkeren, totdat je via een andere server van je VPN-dienst een ander account hebt aangemaakt. Toegang tot waardevolle spullen zou ik niet afhankelijk maken van VPN-toegang via een ander land, wanneer dat niet uitdrukkelijk is toegestaan in de EULA van de dienst.

  Bitvavo / kucoin /metamask

  Je moet je identificeren, je zou dan een identiteit van ene niet belg (niet EU burger) moeten hebben.

  Je moet je identificeren, je zou dan een identiteit van ene niet belg (niet EU burger) moeten hebben.

  Want als Belg kan je niet in een ander land wonen en werken, waar Binance wel gebruikt mag worden? :?

  [Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 juni 2023 12:42]

  Dit gaat over belgie, niet over iemand die in zuid afrika woont.
  ALs je daar een legaal adres hebt kan je idd blijven gebruiken, lijkt me logisch, geen idee wat je daar niet aan snapt.

  Je moet je identificeren, je zou dan een identiteit van ene niet belg (niet EU burger) moeten hebben.

  Is onwaar. Het gaat niet om nationaliteit.

  Dat zeg ik niet ik zeg dat je je moet identificeren. Ben zelf bij binance en een paar andere beurzen en dat is meestal via paspoort of identiteitskaart , en ja daar staat op dat je belg bent en dus weet binance wie wie is.

  Heb je een legaal verblijf in zuid afrika kan je dat gebruiken, zelfs als belg.
  https://academy.binance.com/en/glossary/know-your-customer

  Als belgie dus binance verbied met belgen te handelen weten ze wie als belg bij hen zit

  idd zoalsng als je effectief iets hebt in een land waar binance legaal is

  Gaat om waar je bent ingeschreven met je rijksregister.

  Ben je Belg in Duitsland met een Belgisch paspoort , dan gaat het niet , ben je Belg met een Duits paspoort dan gaat het wel want je bent technisch gezien een Duitser dan gewoon ( maar ook nog steeds Belg)

  Dan laat je de residence kaart van dat land tonen?

  Emigreren naar Litouwen, waar Binance dus wel een vergunning heeft, is super makkelijk! Je kunt als Nederlandse of Belgische EU burger makkelijk binnen 2 weken een 5 jarige verblijfsstatus krijgen, die beter is dan dat 90 dagen visum vrije reizen binnen het Schengen gebied! Iemand hier interesse die ik aan zoiets kan helpen?

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 24 juni 2023 15:03]

  Litouwen is toch eer? Het hele persbericht gaat juist over dat deze dienst nergens een licentie heeft binnen de eer en daardoor illegaal bezig is.

  Fake news! Ze hebben al in meerdere EU landen een vergunning, maar niet in Nederland en Belgie: https://www.binance.com/en/feed/post/158627

  Lees anders gewoon het persbericht. Het is een heel duidelijk verhaal en Binance gooit haar eigen glazen in door niet afdoende te reageren op de vragen die gesteld werden. Niets geen fake nieuws, gewoon een bedrijf die wel de lusten van de eer markt wil maar niet de regels van die markt wil volgen.

  Het is fake nieuws in de zin dat ze bij Binance in Zweden, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Cyprus en Litouwen wel een licentie hebben, en niet zoals het persbericht zegt nergens binnen de Europese Economische Ruimte een licentie hebben.

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 25 juni 2023 12:36]

  Quote ik het even voor je.

  Het zou gaan om 27 vennootschappen die een rol zouden spelen bij de operationele en/of technische aspecten van de dienstverlening. 19 van die vennootschappen zouden buiten de Europese Economische Ruimte zijn gevestigd.

  Ondanks de verschillende verzoeken om informatie die aan Binance zijn gericht, bleek deze niet in staat om genoegzaam aan te tonen dat de juridische entiteiten die de specifieke diensten verrichten in België, wel degelijk in de Europese Economische Ruimte zijn gevestigd, en dat zij, volgens hun nationaal recht, zijn gemachtigd om die diensten in België te verrichten.

  Niets geen fake nieuws.

  Praten jullie 2 met elkaar? want aan jullie zinnen praten jullie beide over iets anders

  Maar wat @Weicool zegt klopt wel. In de landen die hij opnoemt heeft Binance gewoon een licentie en dit zijn ook EU landen, dus het bericht dat ze in alle EU landen niet legaal zijn is dus "Fake News"

  Issue is dat Binance niet aan de FSMA duidelijk maakt entiteiten betrokken zijn bij het leveren van diensten aan Belgische klanten en omdat er dus 19 van de 27 entiteiten buiten de EER gevestigd zijn.

  FSMA kan van buitenaf niet vast stellen welke entiteiten gebruikt worden, FSMA vraagt Binance om opheldering: Welke entiteiten gebruiken jullie om Belgen te services, want entiteiten van buiten EER mag niet.

  Vervolgens reageert Binance niet, lijkt me een logische stap om dan maar tot handelen over te gaan..

  Effectief verhuizen dus of virtueel?

  Mag allebei! De verblijfsstatus is 5 jaar lang geldig: je mag zelf kiezen of je er 5 jaar lang onafgebroken verblijft of maar 1 dagje, en voor de rest een DigitalNomad bent!

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 24 juni 2023 15:07]

  maar je moet er dus naartoe gaan wat het redelijk moeilijk maakt.

  Hoezo moeilijk? Vilnius is zo om de hoek!

  Je kunt er zo heen met bijvoorbeeld een goedkope Flixbus of WizzAir vliegtuig!

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 24 juni 2023 15:26]

  Binnen de EU mag je als EU onderdaan sowieso permanent gaan wonen. Wel wordt er meestal verzocht binnen 6 maanden eea papierwerk in orde te maken, omdat je na 183 dagen in een bepaald land fiscaal resident bent van dat land.

  Dat maakt echter niks uit voor Binance: het gaat Binance echt alleen om dat officiële verblijfsstatus papiertje voor KYC! En het bijbehorende belastingnummer. Ook willen ze zelfs binnen de EU vaak na 3 maanden verblijf in een ander EU land een verblijfsvergunning zien!

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 25 juni 2023 01:23]

  "een verblijfsvergunning" heb je niet nodig in de EU (als EU inwoner). Een visum ook niet.

  Wel inderdaad een inschrijving met een nummertje voor de belastingen.

  Edit @Weicool (ga hier geen langer draadje van maken dan nodig is):
  Als EU-inwoner krijg je helemaal geen "verblijfsvergunning". Je kan je inschrijven in een ander EU land, maar dat is geen "verblijfsvergunning". Een verblijfsvergunning zou inhouden dat je zonder niet mag verblijven, maar dat mag wel. Werken aan de andere kant mag niet zonder papierwerk inorde te maken.

  Bvb voor spanje krijg je een NIE, dat is een fiscaal identificatienummer, en een empadronamiento wat zoveel is als een inschrijvingsbewijs op een adres.

  In Denemarken krijg je een CPR nummer (identificatienummer) en een attest van SIRI dat je in dat land mag werken.

  Ik ben gewoon "Verified Plus" bij Binance, en daar heb je een "proof of address" voor nodig, geen verblijfsvergunning. Bvb een rekening van de electriciteit of gas op jouw naam. Ik heb de Belgische nationaliteit. Als ik me niet vergis kon ik gewoon met MitID, de Deense DigiD/itsme, verifiëren dat ik in Denemarken woon.

  [Reactie gewijzigd door b12e op 25 juni 2023 12:49]

  Inschrijving is helaas niet genoeg voor KYC. KYC met de Nederlandse of Belgische nationaliteit blijft zelfs na inschrijving bij een buurland volledig geblokkeerd! Je dient dus met een identiteitsbewijs zoals een verblijfsvergunning uit het buurland te komen, die dan overigens wel binnen 1 dag geverifieerd wordt. Voor de “Verified Plus” adresverificatie heb verder je niks aan zo’n inschrijving, want die erkennen ze niet eens en moet je het doen met een recent bankafschrift of utiliteitsrekening.

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 25 juni 2023 12:37]

  De varianten van de verblijfsvergunning, zoals verblijfstitel, verblijfsdocument, vreemdelingendocument, verblijfscertificaat, enzovoorts, enzovoorts komen eigenlijk min of meer allemaal op het zelfde neer, maar vereisen een soort binding met het land. Voor "Verified" heb kun je die verblijfsvergunning gebruiken. Voor "Verified Plus" dat adresdocument.

  [Reactie gewijzigd door Weicool op 25 juni 2023 15:40]

  Je zou bij een KYC procedure ertegenaan lopen dat je toch in belgie woonzaam bent. Ik woon in Portugal en ik kan binance gewoon blijven gebruiken. Maar naast binance zijn er ook andere platformen - het is perse geen ramp. Het is alleen dat de EU haar zin niet krijgt.

  Maar voor hoe lang nog? Binance heeft vergunningen in Zweden, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Cyprus en Litouwen, maar dus niet in Portugal…

  Net zoals Binance stopt in Nederland, zullen ze dus ook gaan stoppen in Belgie. Ja, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het via een VPN gaan blijven gebruiken, tenzij Binance deze mensen alsnog gaat uitsluiten aan de hand van KYC informatie. Maar je kan van een platform niet verwachten dat wanneer iemand een VPN gebruikt, dat dat platform zomaar kan oordelen dat ze uit een land komen waarin ze niet actief mogen zijn.

  VPN heeft geen zin/toevoeging in dit verbod, dat geldt ook voor NL.
  Je moet je identificeren bij Binance, wanneer je geen geldig verblijf kunt aantonen in een land waar Binance mag opereren, zullen ze je geen handels diensten aanbieden op hun platform.

  Je moet je helemaal niet identificeren op Binance en een hoop andere wallets, dat is juist de bedoeling van cryptomunten.

  Ze stellen gewoon de vraag, woon je in een van deze landen, nee, dan ga je gewoon door. Als je wilt omzetten in echt geld kun je via meerdere diensten een betaalkaart kopen of vullen.

  Heb je er een account? Want dan zou je weten dat dit onzin is. Je moet gewoon door de mangel met je ID kaart etc.

  Even gecheckt en dit bericht kreeg ik op 19 juli vorig jaar binnen:
  "Action required: verify your identity, your Binance account will soon be restricted"

  Dit deden ze om aan europese wetgeving te voldoen staat er in de mail.

  Voor level 1 transacties moet je geen adres verificatie doen. Daarnaast blijven de cryptoadressen gewoon werken want het is gedecentraliseerd, ze hebben geen controle over de inkomen/uitkeringen van een specifiek adres zolang je de sleutels hebt, het enigste dat verandert is dat je niet langer van/naar een bank geld kunt versturen en tussen verschillende coins omzetten/verhandelen op de Binance markt.

  En ze doen dit vanwege de VS wetgeving, niet vanwege de EU, alles wijst erop compatibel te zijn met KYC. Zolang je gezicht/naam niet op een terroristen lijst staat kom je door de verificatie.

  Om niet te ver te gaan kan ik dit zeggen: maakt niet uit waar je een zogenaamde identiteit haalt, er zijn genoeg opties om door verificatie te komen. Je bent niet verplicht tegen Binance je adres aan te geven, zolang het wettelijk is in Malta, mag je doen wat je wil op het platform. Omzetten naar een betaalkaart is wettelijk in verschillende landen zolang Visa of MasterCard in de EU opereert kan dit relatief anoniem.

  [Reactie gewijzigd door Guru Evi op 24 juni 2023 16:28]

  Als je de mogelijkheid om het gemakkelijk voor het gros van het publiek, dan zal het niet meer winstgevend zijn voor Binance om ergens te opereren. Als wetgever kun je niet nooit 100% voorkomen dat iets gedaan worden maar je kan wel het wel dusdanig lastig maken dat dus veel mensen ermee stoppen of het niet zullen doen.

  [Reactie gewijzigd door separhim op 24 juni 2023 12:17]

  Dat een klant een vpn gebruikt zorgt er niet voor dat het bedrijf zich niet hoeft te verantwoorden. Een vpn zorgt er niet voor dat het bedrijf die klanten klakkeloos kan accepteren, dat accepteren is afhankelijk van wettelijke verplichtingen zoals het controleren van de identiteit en nationaliteit. En zelfs al zou het bedrijf daar niet aan voldoen, dan wil dat niet zeggen dat een klant er dus maar geld vanuit de EU heen kan sturen of naar terug halen.
  Er zullen vast mogelijkheden zijn dat negeren van wat verboden is lukt, maar dat gaat net zo goed op voor negeren van andere regels. Daarom zijn er verdragen met landen buiten de EU en is er ook controle en handhaving.

  Dat ze geen op Belgen gerichte reclame mogen maken?

  Nee... Dat doet de financiële waakhond dus wel voor ze... Slechte publiciteit is ook goede publiciteit.

  @Travelan @dez11de "Slechte publiciteit is óók publiciteit" is het spreekwoord. Soms pakt negatieve publiciteit goed en soms slecht uit, het blijft publiciteit.

  Slechte publiciteit is slechte publiciteit.

  Je Nederlands bank rekening wordt niet meer geaccepteerd, of je Nederlandse credit card rekening, Paypal… hoe ze anders je geld naar je rekening willen overschrijven?

  Datzelfde geldt voor meta en google. Maar als die iets doen wat niet mag volgens EU regels vinden we hier unaniem dat dat keihard moet worden aangepakt. Waarom dan binance ook niet keihard aanpakken? Wel consequent blijven.

  Omdat je niet de juiste positie neemt.

  Dit zijn locale landelijke beslissingen over financiele transacties die niet in lijn zijn met de EER (wat trouwens het grote probleem is van cloud providers maar soit), volgens EU Mica wet voldoet binance nog steeds.

  [Reactie gewijzigd door d3x op 26 juni 2023 11:01]

  Ze hebben vooral een issue met verkoop van securities, beter bekend als alt coins. Want dat zijn ze eigenlijk. Daar zijn regels voor, en die lijken (nog) niet te gelden voor Exchanges. Zal goed uitpakken voor Bitcoin, wat gezien wordt als commodity of digital scarcity

  Alt coins zijn geen securities, het zijn gewoon 'alternatieve' coins naast de bekendere coins als Bitcoin en Ethereum.

  Securities slaat op een financieel begrip in die wereld. Zie nieuws rondom Binance hier

  What is a Security?
  The term "security" is defined broadly to include a wide array of investments, such as stocks, bonds, notes, debentures, limited partnership interests, oil and gas interests, and investment contracts.

  Generally, if an investment of money is made in a business with the expectation of a profit to come through the efforts of someone other than the investor, it is considered a security.

  [Reactie gewijzigd door RobTopGo op 25 juni 2023 14:18]

  Jij zegt dat alt coins securities zijn. Maar dat is het dus volgens je eigen definitie alsnog niet. Of alles is een security (of liever; effect) of geen coin.

  Wat ik begrepen heb, ik volg wat mensen in crypto scène is alles behalve Bitcoin, een security. Het is geen wiskunde, dus je zult vast twee stromingen hebben. Deze mensen zitten er zelden naast. Ik heb er geen studie van gemaakt.

  Dat is dus absolute, vooral amerikaanse, prietpraat. Laat heel die security zever maar daar, is niet van toepassing hier.

  heeft niks te maken met de BE en NL case, het gaat over services die uit niet EU cloud komen.

  “ De cryptografische sleutels en/of alle virtuele valuta moeten ook terugbezorgd worden, of overgedragen worden aan een entiteit die wel mag opereren binnen de Europese Economische Ruimte.”

  Wat bedoelen ze hiermee?

  Ze willen inzage in het omzetten van kapitaal van/naar crypto op nationaal niveau. Wat gaat erin en eruit, en wie zorgen daarvoor? Dat is waar de witwassers zitten. Niet-controleerbare buitenlandse partijen zijn daarbij een probleem.

  [Reactie gewijzigd door blorf op 24 juni 2023 12:23]

  Dat begrijp ik compleet. De EU controleert de ingaande en uitgaande geldstroom (van/naar euro's) om witwassen te voorkomen.

  Maar wat heeft dat met cryptografische sleutels van virtuele valuta te maken? Die keys zijn van crypto wallets en cryptovaluta zijn geen geld volgens de commissie, maar representeren enkel een waarde.

  Het delen van keys is praktisch gezien vaak niet mogelijk, omdat een exchange met één key duizenden deposit/withdrawal adressen (voor diverse klanten) kan genereren.

  Waarschijnlijk om te voorkomen dat iemand hem met vastehouden geld van klanten smeert, ook al bestaat dat niet aantoonbaar...

  neen, ze willen dat geld zit bij bedrijven die daarvoor mogen opererebn binnen de EU

  Zoals ik het lees moeten klanten hun cryptocurrency terugkrijgen, of dat nu is door de sleutels direct aan klanten te geven of door de cryptocurrency over te dragen aan een account bij een bedrijf dat zich wel aan de wet houdt.

  Het verbod geeft het bedrijf geen recht om controle te houden over de cryptografische sleutels die toegang geven tot het virtuele geld en ze horen het virtuele geld ook niet te houden. De eigenaren horen het dus terug te kunnen halen. Maar die zijn waarschijnlijk niet allemaal te bereiken voor het bedrijf stopt, dus kan het bedrijf ook kiezen cryptografische sleutels en/of alle virtuele valuta bij een bedrijf dat wel aan de voorwaarden voldoet onder te brengen. Dan moet de klant het handelen en bewaren daar maar verder mee regelen.

  “ De cryptografische sleutels en/of alle virtuele valuta moeten ook terugbezorgd worden, of overgedragen worden aan een entiteit die wel mag opereren binnen de Europese Economische Ruimte.”

  Wat bedoelen ze hiermee?

  Het gedeelte van Europa waar de ECB invloed heeft. DNB en NBB kan je dan als filialen zien.

  Deze FSMA is hetzelfde als onze AFM. Best wat redundancy m.b.t. de €uro dus.

  overigens vroeger werd er veel gerefereerd naar de Europese Economische Gemeenschap (EEG), en daarvoor naar De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS).

  Ik denk dat ze bedoelen dat Binance niet zomaar de stekker eruit mogen trekken in Belgie maar iedereen z'n geld terug moet geven alvorens de stekker eruit te trekken.

  Wat weerhoudt Binance ervan om zich gewoon aan de geldende wetgeving te conformeren? Dus eigenlijk net als ieder ander bedrijf (en burger) moet doen.

  Wat weerhoudt Binance ervan om zich gewoon aan de geldende wetgeving te conformeren? Dus eigenlijk net als ieder ander bedrijf (en burger) moet doen.

  De monetaire industry zelf. Het is meer dat de monetaire waarheid de technische realiteit overdondert.

  Het is niet dat Binance zo gebrekkig is, maar ze schermen met getallen die ze niet hard (kunnen) maken. Net als bij Twitter, maar daar ging het over bots. Hier gaat het over de tegenwaarde.

  [Reactie gewijzigd door Bulkzooi op 24 juni 2023 14:00]

  Neen niks mee te maken, het probleem is dat binance opereert van buiten de EU, eu landen vragen dus of binance zich houd aan de eu regels. Binance heeft daar zelfs nooit op geantwoord en aangetoond dat ze dit doen.

  Daar zit hem het probleem. Dit gaat over wit was praktijken en antir-terrorisme maatregelen bijvoorbeeld.

  Wat weerhoudt Binance ervan om zich gewoon aan de geldende wetgeving te conformeren?

  Waarschijnlijk kost het teveel moeite, en dus geld, en zal het ze niet veel opleveren.
  Binnen de EU moet je witwassen tegengaan. En crypto is juist een ideaal middel voor witwassers.
  Dus als ze anti-witwasmaatregelen nemen, die natuurlijk niet gratis zijn, kunnen ze wel EU burgers behouden als klanten, maar zullen ze wellicht ook nog eens een flink aantal andere klanten verliezen.

  @JayStout Er zijn genoeg EU banken te vinden die allemaal cryptowallets aanbieden. Openbank, Finom (RU), Revolut, en ook N26 bieden allemaal digitale cryptomethodes aan. Er zijn binnen de EU grenzen een aantal banken die al eens een boete hebben gehad vanwege ‘milde’ regelgeving.

  Een vraag is of je er ‘safe’ je spaargeld kan parkeren. Wie staat garant voor een X bedrag, de EU? Deze ‘crypto’-banken zijn in de basis veel aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een bank binnen de NL grenzen, die minder “service” bieden. Banken van NL zijn wel scherper op veiligheid.

  De vraag is en blijft, welke kant gaat het uit met een digitale munt/cyptowallet. Is er genoeg concurrentie onderling of maken de ‘reguliere’ banken een inhaalslag.

  Tip: beheer je eigen wallets dmv een Trezor of andere hardware wallets en verdiep je in de wereld van dex (decentralised exchanges).

  De bedoeling van Satoshi was juist om de financiële wereld er tussen uit te halen. Maar langzaam en zeker denkt men de wereld van crypto weer in hun macht te krijgen door dit soort aantijgingen als witwassen en terrorisme.

  Maar er komt een dag dat btc daadwerkelijk gebruikt gaat worden als financieel ruilmiddel dankzij cbdc. En dat doe je het beste door je eigen wallets te beheren.

  Maar er komt een dag dat btc daadwerkelijk gebruikt gaat worden als financieel ruilmiddel dankzij cbdc. En dat doe je het beste door je eigen wallets te beheren.

  Dit is best wel harde copium.
  Misschien heb je gelijk hoor, maar in huidige vorm zie ik het niet gebeuren.

  Die dag komt er niet. Bitcoin en andere cryptovaluta worden door de meeste mensen die er vandaag hun geld mee verdienen vooral aanzien als een manier om geld aan te verdienen, en hun belangen en invloed zijn veel groter dan die van enkelingen die denken dat het op een dag een betaalmiddel zou worden voor allen.

  Daarnaast heeft Bitcoin op zich enkele beperkingen die nefast zouden zijn voor de meeste mensen en die door velen ook nooit aanvaard zouden worden, zoals de impact op het klimaat bijvoorbeeld.

  Maar er komt een dag dat btc daadwerkelijk gebruikt gaat worden als financieel ruilmiddel

  nee hoor en dat deze door criminelen gebruikt worden is een vast staand feit.

  Heb je hier een bron van? Of zeg je nu maar weer gewoon wat?

  Zolang de dollar en euro gebruikt wordt voor witwassen en andere criminele activiteiten blijf ik opkomen voor crypto. Ik noem het voornamelijk fud om crypto zo te belichten. Al vanaf de tijd dat er betaald kan worden met schelpen wordt er al fraude gepleegd en echt niet alleen door criminelen.

  Wat maakt dat nu uit welke middel criminelen gebruiken? Voor cash zijn er maatregelen er is geen enkele reden om diezelfde maatregel ook bij crypto te eisen.

  K995, echt geen fan van Binance of crypto zo te lezen, ooit té onvoorzichtig geweest misschien, ofwel ben je bankier.

  Een quote uit het europol artikel:

  the use of cryptocurrencies for illicit
  activities seems to comprise only a small part of the overall cryptocurrency
  economy, and it appears to be comparatively smaller than the amount of
  illicit funds involved in traditional finance.

  Met de maatregelen die men zou willen nemen straft men de grote criminelen niet, crypto is peanuts tov hun cash stromen.
  De kleine man in de straat wordt er wel door gestraft, hij die wat meer interest wil krijgen van zijn spaarcenten dan wat de dieven euh banken willen geven. Hierdoor zal men nu naar misschien minder veilige exchanges uitwijken.
  En alsof de banken geen criminele activiteiten sponsoren of investeren in bedrijven die mensenrechten schenden en kinderarbeid promoten. Regelmatig komen er hierover berichten in het nieuws.
  Maarja, die hebben hun licentie dus zij mogen dat doen en loopt het fout, geen probleem vadertje staat (wij dus) staat klaar om al hun miserie die ze zelf veroorzaakt hebben op te lossen. Zal men de crypto exchanges ook redden eens die hun licentie hebben en het loopt fout?

  Waarom probeert men nu pas de exchanges de nek om te wringen? Eerst wachten tot er genoeg mensen zijn aangesloten?
  Dit is echt zwak wat de FSMA en andere regulatoren nu doen.

  IK heb binance lang gebruikt en wel wat mee verdient, ik moet dus nu op zoek naar een oplossing daarvoor. Ik weet dat dat excuus altijd gebruikjt word maar dat is onzin.

  Met de maatregelen die men zou willen nemen straft men de grote criminelen niet, crypto is peanuts tov hun cash stromen.

  Dat maakt niet uit, dat zijn de regels. Men "treft" geen maatregelen men houd deze bedrijven aan dezelfde standaarden als andere bedrijven. Dat is het enige wat men doet.

  De kleine man in de straat wordt er wel door gestraft, hij die wat meer interest wil krijgen van zijn spaarcenten dan wat de dieven euh banken willen geven. Hierdoor zal men nu naar misschien minder veilige exchanges uitwijken.

  Betwijfel ik ten zeerste of de "kleine man" daar in zit, dat was alvast niet toen ik er nog inzat (2018->2021) en betwijfel ten zerste dat na de crash e rnog veel "kleine mannen" inzaten.

  Doen alsof dit de enigste manier is om "bter dan een saparboekje redendement" te krijgen is ook te belachelijk voor woorden.

  En alsof de banken

  EN als die betrapt worden worden die gestraft, dit is trouwens geen argument voor jouw positie maar tegen jouw positie en betekend dat er eigenlijk nog strengere maatregelen moeten komen voor al die financieel instellingen crypto inclusief.

  Waarom probeert men nu pas de exchanges de nek om te wringen? Eerst wachten tot er genoeg mensen zijn aangesloten?
  Dit is echt zwak wat de FSMA en andere regulatoren nu doen.

  Neen men heeft binance de tijd gegeven zodat ze zich kunnen reguleren. Daar zijn ze niet in geslaagd ds zetten ze nu de volgende stap in de proces dat al meer dan een jaar aansleept. Niks zwak dit is gewoon de gebruiker beschermen en witwas ed praktijken tegengaan die elke financieele instelling moet volgen.

  Dezelfde regels als welke bedrijven bedoel je dan? Als een beurs bedrijf? Of een bank? Of nog iets anders? Specifieke crypto regels zijn er nergens, dus moet men zich beroepen op regels in de "grijze" zone. Wat de FSMA trouwens gedaan heeft.
  Dus ik hoop dat er zeer snel duidelijke regels komen, dit kan alleen maar in het voordeel zijn van iedereen, probleem is dat die er nu niet zijn en het gewoon willekeur is.

  Crypto begint almaar meer aan populariteit te winnen, Jan modaal begint ook zijn weg te vinden, zeker nu de interesten bij de banken super laag zijn en leningen duur om zo nog meer woeker winsten te maken op de kap van diezelfde Jan.

  Als financieel instellingen. Ik heb nog voor verzekeraars gewerkt en die moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen.

  En neen de wetgever (in belgie) heeft het duidelijk gemaakt dat ook crypto onder deze wetgeving valt.

  En bedrijven die voor jou investeren of waar je zelf makkelijk aandelen/eft/whatever kan kopen/verkopen zijn er tegenwoordig meer dan genoeg en spotgoedkoop te gebruiken. Onzin dus dat crypto fde enige manier zou zijn een hoger dan bankrekening rendement te krijgen.

  Als je fraude pleegt dan ben je toch per definitie een crimineel? Fraude is volgens mij immers een misdaad in een strafrecht.

  Ik denk verder ook dat niemand zal ontkennen dat euro's en dollar gebruikt worden bij criminele activiteiten. Echter valt dat voor crypto ook niet te ontkennen, en daarom zullen exchanges e.d. gewoon aan dezelfde wetgeving moeten voldoen als andere financiële instellingen die misschien alleen fiat doen.

  [Reactie gewijzigd door Dennism op 24 juni 2023 16:08]

  En wat denk je dat er dagelijks gebeurd met cash geld ?
  Drugs dealers willen cash en omkoping gebeurd ook met cash omdat er geen sporen nagelaten worden !
  De overheidsinstanties proberen je gewoon wat voor te liegen omdat de massa er niet zou instappen.
  Kijk nu naar de SEC in Amerika, Gensler benoemt alles als een securitie in opdracht van de superrijken, alles crasht en dan vragen ze vrolijk ETF's aan om met de winst te gaan lopen. Iemand die dit niet ziet, is zo blind als een mol of zal nooit begrijpen hoe de 1% je armer maakt :)

  je snapt toch dat het ene niks te maken heeft met het andere, doen alsof crypto hier daar iets aan zal veranderen is dom.

  je snapt toch dat het ene niks te maken heeft met het andere, doen alsof crypto hier daar iets aan zal veranderen is dom.

  Cryptotokens op zich niet maar de blockchain transacties wel, omdat deze niet kunnen gewist worden en voor iedereen zichtbaar zijn ! In tegenstelling tot een bank die transacties kan wissen. Blockchain blijft van goedwaarde als we naar een eerlijker systeem willen op gebied van betalingen of zelfs gaan stemmen.

  Veranderd er niks aan, stemmen IS eerlijk en begin niet over crypto als vervanger van geld dan ken je gewoonweg niks van de economie.

  Veranderd er niks aan, stemmen IS eerlijk en begin niet over crypto als vervanger van geld dan ken je gewoonweg niks van de economie.

  De manier van betalen veranderd niks aan een economie ?
  Je snapt niet eens dat ik het hier in hoofdzaak heb over blockchain ?
  Als alle betalingen verlopen via een blockchain, dan zou je pas de echte waarde zien van de wereldwijde economie :) Nu is de ganse economie zo fake als ze maar kan zijn door het eindeloos bijprinten van geld zonder tegenwaarde ! De wereld draait volle bak op schulden en je geld word iedere dag minder waard.

  of zelfs gaan stemmen.

  Veranderd er niks aan, of beweer je nu dat het stemmen niet eerlijk is?

  Als alle betalingen verlopen via een blockchain, dan zou je pas de echte waarde zien van de wereldwijde economie :) Nu is de ganse economie zo fake als ze maar kan zijn door het eindeloos bijprinten van geld zonder tegenwaarde ! De wereld draait volle bak op schulden en je geld word iedere dag minder waard.

  Heb je ooit economie gehad?

  OK stel je baseert je geld op een bitcoin of equivalent.
  De overheid wil 20 miljard investeren in wegen, waar haalt ze dat geld vandaan?

  Wat mensen zoals jou niet snappen is dat bitcoin net zo "fake" is als al de rest.

  [...]

  Veranderd er niks aan, of beweer je nu dat het stemmen niet eerlijk is?

  [...]

  Heb je ooit economie gehad?

  OK stel je baseert je geld op een bitcoin of equivalent.
  De overheid wil 20 miljard investeren in wegen, waar haalt ze dat geld vandaan?

  Wat mensen zoals jou niet snappen is dat bitcoin net zo "fake" is als al de rest.

  Heb jij wel ooit 1 minuut les gehad ivm economie ???
  Wat mensen zoals jij niet snappen is dat alles evolueert en inoveert, bitcoin is daar het bewijs van :)
  Als de overheid 20 miljard wil investeren in wegen, dan halen ze dat van de belastingen die je betaald !
  Op de winst van je bitcoin betaal je namelijk ook belastingen !
  Stel je baseert geld op de waarde van goud zoals vroeger het geval was :
  Centrale banken willen geld bijprinten 1 miljard, moeten dan eerst de hoeveelheid goud aankopen ter waarde van 1 miljard om te kunnen printen.
  Nu in de tegenwoordige tijd zoveel jaar later zou bitcoin daarvoor gebruikt worden. Dus centrale bank wil 1 miljard printen en moet daarvoor eerst 1 miljard aan bitcoin kopen.
  Nu printen ze geld zonder tegenwaarde en ongelimiteerd, wat geld waardeloos maakt op termijn.
  Blackrock s werelds grootste vermogensbeheerders, maken een bitcoin ETF omdat het zo fake is als iets ???

  Mai, wat een onzin, ok

  Wat mensen zoals jij niet snappen is dat alles evolueert en inoveert, bitcoin is daar het bewijs van :)

  Wil niks zeggen

  Als de overheid 20 miljard wil investeren in wegen, dan halen ze dat van de belastingen die je betaald !

  Al dat geld is al voorzien ergens, het ging hier over 20 miljard extra. Voor jou zouden ze dan dus een extra belasting moeten invoeren om dan hopelijk volgend jaar misschien genoeg geld te hebben?

  Op de winst van je bitcoin betaal je namelijk ook belastingen !

  Welke winst? Je wil dit immers als valuta gebruiken of gaat plots heel de bevolking aan forex trading doen? LOL zou wel grappig zijn dat als de bitcoin in waarde stijgt jij dan de hele bevolkign gaat belasten op die meerwaarde.

  Centrale banken willen geld bijprinten 1 miljard, moeten dan eerst de hoeveelheid goud aankopen ter waarde van 1 miljard om te kunnen printen.

  LOL 'bijkopen' het grappig is dat je voorstelt om bitcoin in te voeren als munt (of er een standaard van te maken) maar geen besef hebt wat dit betekend.
  Goud kan je delven, buiten dat je voorstelt dat overheden masaal bitcoin gaan minen (wat een tijdelijk oplossing is) zal de overheid moeten werken met de inkomsten die ze hebben. De goudstandaard was ook niet 1 op 1 trouwens.

  Nu in de tegenwoordige tijd zoveel jaar later zou bitcoin daarvoor gebruikt worden. Dus centrale bank wil 1 miljard printen en moet daarvoor eerst 1 miljard aan bitcoin kopen.

  Van wie? Bedrijven die bitcoing minen? Wat als alle bitcoins gemined zijn?

  Nu printen ze geld zonder tegenwaarde en ongelimiteerd, wat geld waardeloos maakt op termijn.

  Onzin,daarbij zit de meeste waarde creatie de laatste 20 jaar zit in de economie en niet bij centrale banken .
  Banken die 10-20 keer zoveel geld uitlenen dat als ze hebben bijvoorbeeld.

  Blackrock s werelds grootste vermogensbeheerders, maken een bitcoin ETF omdat het zo fake is als iets ???

  Wat een zot ervoor wil geven, heet dat. Binnenkort zullen ze er wel 1 van nft's maken.

  Man wat ben jij een rare kwiet man ?
  Heb je olie in je hersenen ofzo ?
  Geen discusie waard tegen jou echt man, wat een narcistisch gedrag :)
  De grootste onzin komt uit jouw reacties.
  Ben je zoveel geld kwijtgespeelt met crypto omdat je niet weet hoe het werkt ?
  Heeft een scammer je ganse portemonee leeg gemaakt ?
  Of je kocht zoveel crypto tijdens de pandemie en dacht dat het enkel omhoog ging blijven gaan :)

  [Reactie gewijzigd door Politicfrustati op 29 juni 2023 15:35]

  nee enkele tienduizenden euro's mee verdient.
  Ik heb niks tegen crypto zelf gewoon grappig dat er veel zoals jou denken en niks weten van hoe onze moderne economie werkt buiten wat propaganda.

  Neen euro vervangen door iets als bitcoin zou een ramp zijn voor onze economie en voor de doorsnee burger.

  .

  [Reactie gewijzigd door Politicfrustati op 29 juni 2023 16:38]

  Mai, wat een onzin, ok

  [...]

  Wil niks zeggen

  [...]

  Al dat geld is al voorzien ergens, het ging hier over 20 miljard extra. Voor jou zouden ze dan dus een extra belasting moeten invoeren om dan hopelijk volgend jaar misschien genoeg geld te hebben?

  [...]
  Welke winst? Je wil dit immers als valuta gebruiken of gaat plots heel de bevolking aan forex trading doen? LOL zou wel grappig zijn dat als de bitcoin in waarde stijgt jij dan de hele bevolkign gaat belasten op die meerwaarde.

  [...]

  LOL 'bijkopen' het grappig is dat je voorstelt om bitcoin in te voeren als munt (of er een standaard van te maken) maar geen besef hebt wat dit betekend.
  Goud kan je delven, buiten dat je voorstelt dat overheden masaal bitcoin gaan minen (wat een tijdelijk oplossing is) zal de overheid moeten werken met de inkomsten die ze hebben. De goudstandaard was ook niet 1 op 1 trouwens.

  [...]

  Van wie? Bedrijven die bitcoing minen? Wat als alle bitcoins gemined zijn?

  [...]

  Onzin,daarbij zit de meeste waarde creatie de laatste 20 jaar zit in de economie en niet bij centrale banken .
  Banken die 10-20 keer zoveel geld uitlenen dat als ze hebben bijvoorbeeld.

  [...]

  Wat een zot ervoor wil geven, heet dat. Binnenkort zullen ze er wel 1 van nft's maken.

  Je snapt zelf waarschijnlijk geen reet van je antwoorden :)

  Weet niet of dit wat toevoegt: https://twitter.com/De_Stentor/status/1669933549292584961
  Stond vorige week in de krant, voor de online versie moet je natuurlijk weer lid zijn.
  Maar van wat er wel te lezen valt staat er het volgende:

  In het spoor van boeven en bitcoins: ‘Met 25 miljoen op usb-stick wandel je zo langs douane’
  Miljarden aan criminele cryptomunten vliegen de wereld over. Ook Nederlandse cokehandelaren maken steeds vaker gebruik van bitcoins om hun geld razendsnel, en anoniem, te verplaatsen.

  [Reactie gewijzigd door Armselig op 24 juni 2023 22:13]

  Er wordt volgens Europol nog steeds meer cash geld dan crypto gebruikt door criminelen.

  Stel crypto zou helemaal verdwijnen, dan gaan de criminelen toch weer gewoon volledig over op het cash geld.

  Je punt dat criminelen het "vooral" gebruiken is gewoon geen argument. Criminelen verdwijnen niet ineens als crypto niet meer zou bestaan. Want met dat argument moeten we dan ook stoppen met ons huidige monetaire systeem.

  IK zeg dan ook nergens dat crypto moet verdwijnen, is toch een compleet non argument?
  Ja criminelen gebruiken dit daarom dat net zoals cash men checks inbouwt om dit te proberen tegen te gaan.
  Binance kan/wil dit niet doen dat betekend dan net zoals elke andere instelling die dat niet wil/kan doen dat je niet in belgie mag opereren.

  De regels gelden voor iedereen zelfs voor die die met crypto te maken hebben.

  Dat "geld" door criminelen gebruikt wordt is ook een vaststaand feit.

  nee hoor en dat deze door criminelen gebruikt worden is een vast staand feit.

  T.o.v. andere valuta is het probleem miniem, en historisch gezien is er nog nooit meer gecontroleerd.

  Het grote probleem zit dan ook in toezicht, en da's altijd al het heette hangijzer geweest.

  T.o.v. andere valuta is het probleem miniem, en historisch gezien is er nog nooit meer gecontroleerd.

  En daarom dat banken wel aan deze regels moeten voldoen andes mag je geen bank zijn, binance probeert daar rond te gaan omdat ze weten waarvoor hun diensten gebruikt worden en dus niet kunnen voldoen aan de eisen.

  Naar hsbc wijzen veranderd niks aan dat binance nog niet voldoet aan de basis verantwoording ; je kinderachtige opmerking over de EU ook al niet.

  Er is veel zwart geld of geld gebruikt in criminele activiteiten en ja dat gaat rond en instellingen zoals binance helpen daar zeer zeker in. Vandaar dat er regels bestaan waar ook crypto beurzen aan moeten voldoen.

  Heel goede opmerking , dit is puur t vechten van de gevestigde orde tegen t nieuwe.
  ZO vaak gebeurt in t verleden en zal telkens weer gebeuren.
  First they ignore you,
  then they laugh at you,
  then they fight you, <<<<< zijn we nu
  then you win << ze zijn zelf op de achtergrond al heel lang bezig over te gaan naar t nieuwe maar willen t alleen recht, gaat niet (helemaal) lukken , DYOR en (mijn mening) investeer in goede coins met een utillity
  en dat is niet alleen BTC. :Y)

  @Yzord k kon geen beoordeling geven , veranderd systeem waarbij mijn reactie score niet hoog genoeg zou zijn :? , vandaar als reactie :*)

  [Reactie gewijzigd door scorpio op 24 juni 2023 15:52]

  Decentraal en in eigen beheer is goed mogelijk. Wanneer je een tweaker bent die zich overal goed in verdiept, de valkuilen kent en die weet te ontwijken. Dat maakt wel dat je het overgrote deel van het publiek dat je nodig hebt om het algemeen geaccepteerd te krijgen uitsluit.

  Honestly, zijn de banken niet beter tho?

  FTX was 'slechts' een exchange maar ondertussen speelden ze ook voor bank, hedgefund en weet ik veel wat allemaal en trok Bankman Fried de hele zooi leeg aan de achterkant 8)7

  Dit gebeurd met banken ook of verzekeringen :)
  De belastingbetaler betaald dan het falen Ons ganse financiele monitaire systeem word leeg getrokken door de 1% rijken, door steeds open gelaten achterpoortjes. Zie het als een gigantisch onbegrijpbaar ponzi piramide systeem :) Daarom is 1% rijker dan de overige 99% met zen allen samen !

  "Binance biedt bewaarportemonnees aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte en dat is volgens de FSMA verboden in België."

  Dat is toch echt al sinds jaar en dag.. Waarom komen ze daar nu pas mee? Het is bijna alsof er andere redenen zijn die ze niet publiekelijk willen vertellen.

  Dat ze al jaren zonder vergunning, en dus illegaal, bezig waren is geen garantie dat ze illegaal bezig mogen blijven.

  Elk bedrijf, dus ook Binance, dient zich aan de lokale wetgeving te houden. Ze staan niet boven de wet ofzo, ook al lijkt Binance dat wel te denken.

  Dat ze meerdere verzoeken om informatie ook niet goed konden (of wilden?) beantwoorden spreekt ook niet bepaald in hun voordeel.

  Het is bijna alsof er andere redenen zijn die ze niet publiekelijk willen vertellen.

  Gezien bovenstaande lijkt het me dan ook niet nodig om er dit soort complotten achter te zoeken.

  Daarnaast, (om even in te gaan op je complot opmerking, als we toch in die sferen zitten) ik denk dat het vanuit de overheid er met name om gaat om geldstromen onder controle te houden. De regelgeving is er om al die transacties te kunnen achterhalen. Als overheid moet je er niet aan denken om die controle te verliezen.
  En Binance is ondertussen zo groot, dat het niet meer valt te ontkennen dat daar waarschijnlijk veel geldstromen heen en weer gaan buiten het belastingplaatje om. En dat is gewoon misgelopen geld voor de overheid. En natuurlijk is belasting belangrijk. De argumenten kunnen natuurlijk ook zijn dat die regels er zijn om de burger te beschermen, wat het makkelijkste argument is, en dat kan gewoon terecht zijn. Maar mag ik dat zelf niet bepalen? De overheid (in nederland iig) heeft ook casino's waar ze geld verdienen aan gokverslaafden. Laten we de kop ook niet in het zand steken.

  Al met al, ik vraag me af of dit nou gaat om het beschermen van de burger of puur om controle/macht/geld.

  Als burger wil ik wel dat de overheid optreedt tegen mogelijkheden die witwassen faciliteren. Alle belasting die niet wordt betaald moet worden opgehoest door burgers die wel belasting betalen. Dus goed dat er controles zijn die witwassen proberen te voorkomen. Maar misschien wil jij graag extra belasting betalen zodat anderen kunnen witwassen.

  Maar dat is juist het rare. Als ze toch al illegaal bezig waren, waarom blijven ze dat dan niet lekker doen? Als ze er toch al maling aan hebben..

  Omdat er nu tegen opgetreden wordt en als ze doorzetten dan riskeert men steeds meer problemen die steeds meer geld gaan kosten. Als je vaak te snel rijdt, en ineens wordt je geflitst ga je misschien nog niet je gedrag aanpassen, maar als je ineens dagelijks geflitst wordt en uiteindelijk riskeert om het voor de rechter te gaan mogen uitleggen, ga je dan nog je gedrag niet aanpassen?

  Ik denk dat boetes wel op zijn plaats zouden zijn inderdaad. Ik vind het zeer ergerlijk hoe de financiële sector steeds weer wegkomt met het overtreden van de wet.

  Omdat de instanties nu besloten hebben dat ze genoeg tijd gehad hebben en dus gaan optreden.
  Niks samenzwering gewoon hoe de wetgeving en toepassing ervan werkt.

  Denk dat je eerder moet denken in de richting van, de grote mannen hebben nu bakken geld verdiend op de kap van retail zonder al te veell regels.Het meeste zwarte geld is terug wit geworden voor de big boys, de 1% dus zonder regels. En nu het geld binnen is gaan we strenge regels invoeren zodat de grote massa geen geld kan verdienen zonder te werken :)

  lol je zit vol domme samenzweringen

  Binance zit buiten de EU (China, Malta) en dus buiten de regelgeving van de EU, niets illegaals aan.

  Wat ze zeggen is dat als je met EU banken wilt handelen binnen de EU (waar Binance geen enkel voordeel aan heeft) moet je aan deze regelgeving voldoen. Dat lijkt me wiedes, dus waarom er een onderzoek aan moet zie ik niet.

  Malta valt wel binnen de EU hoor, al 19 jaar.

  Malta’s financiële regelgeving en overheid is relatief sterk tegen EU regulering en zegt zelf dat dit niet onder hun of de EU jurisdictie valt.

  https://www.coindesk.com/...ion-says-malta-regulator/

  Natuurlijk gaat het Europese Hof de wet van de EU soeverein vinden maar ik denk dat alle partijen (Binance, China en Malta) er zich weinig van gaan aantrekken.

  Binance dacht niet te denken dat ze boven de wet staan, ze hadden ingerekend dat ze lang genoeg illegaal konden blijven werken en dan zich terugtrekken zonder de consequenties net zoals in Nederland.

  Sorry dit is gewoon onzin. Binance heeft gewoonweg niet voldoende geantwoord op de vragen en bezorgdheden van de fsma en dit is het geval.

  Net zoals in nederland, net zoals in frankrijk binnenkort. De rest van de EU volgt wel omdat die grotendeels dezelfde wetgevingen volgen.

  Maar de SEC is wat anders dan de BNB e.d. De SEC behartigt de belangen van investeerders en aandeelhouders, als Binance het dan met de SEC aan de stok krijgt is dat dan omdat ze bijvoorbeeld gelogen hebben tegen bijvoorbeeld aandeelhouders of investeerders handelend op het platform.

  Binance denkt dit niet, Binance is superdruk met elke autoriteit, zoals de DNB en de FSMA. Als zij zelf niet thuis geven op vragen, of ontwikkelingen waar Binance wat op wilt weten, dan is het moeilijk om compliant te zijn.

  De compliance teams bij Binance zijn van een ongelofelijke grootte. Alleen als je vervolgens gewoon pro-actief tegengewerkt wordt dan is het moeilijk om compliant te zijn.

  En heb je nu eigenlijk ook bronnen van deze beweringen ?

  Waarbij andere dus wel aan de regels kunnen voldoen, maar Binance ondank hun enorme compliance team dat niet kan?

  Zitten die niet op de kaaiman eilanden zodat ze nergens een hoofdkantoor hebben en zo proberen buiten alle regels om te handelen.

  Wat met bestaande accounts?

  Zal op eenzelfde manier vermoedelijk werken als in Nederland qua exit. Altijd toegang tot je assets om op te nemen, maar geen producten of diensten meer gebruiken.

  Het is vervelend dat dit vlak voor het weekend heeft plaatsgevonden. De kans zit er dik in dat Binance vanavond pas of misschien vanmiddag met een statement komt. :/

  Met een beetje pech, maandag pas....

  whats next ? kraken ? moet ik mij zorgen maken ?

  Wat gebeurd er dan nu... kan ik enkel niks meer uitbetalen of niks meer kopen/verkopen?

  Kunnen dan toch nog wel moven?

  Je zou verwachten dat je als klant hier iets van zou horen toch... maar voorlopig nog niks ontvangen.
  Zou daar wel graag blijven. Hun binance kaart is zeer handig.

  Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

  Sources


  Article information

  Author: Emily Harrell

  Last Updated: 1704452522

  Views: 1330

  Rating: 4.9 / 5 (85 voted)

  Reviews: 86% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Emily Harrell

  Birthday: 1965-06-04

  Address: 05197 Johnson Key Apt. 655, West Evanburgh, OR 02334

  Phone: +3501804967549931

  Job: Architect

  Hobby: Writing, Orienteering, Running, Cycling, Sailing, Traveling, Hiking

  Introduction: My name is Emily Harrell, I am a candid, bold, rare, dear, radiant, tenacious, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.